Четирима лекари от родилното отделение на болницата във Видин са подали предизвестия

...
Четирима лекари от родилното отделение на болницата във Видин са подали предизвестия
Коментари Харесай

Болницата във Видин може да остане без родилно

Четирима лекари от родилното поделение на болничното заведение във Видин са подали предизвестия за овакантяване поради умряло дете в края на предходната година, оповестява Българска национална телевизия.

По случая Окръжната прокуратура в града още тогава е разпоредила инспекция. Днес в лечебното заведение чакат и представители на Изпълнителна организация „ Медицински одит ".

Ако четиримата лекари изоставен, има заплаха от закриване на отделението, защото експертите не доближават. Близките на умрялото детенце пък към момента са в незнание за аргументите за гибелта му.

Доказана виновност за гибелта на детенцето до в този момент няма. Близките на детенцето, което е родено живо и крепко, само че почива часове по-късно, не престават да укоряват лекарите.

" Хора, които споделят, че нямат виновност, за какво тогава напущат? Това е цялостна подигравка да споделят, че са афектирани от държанието на хората по какъв начин си правят те работата... Просто желая веднъж вечно да схвана моето детенце по какъв начин умря. Какво е станало, тъй като аз детето си дори не го и прегърнах. Не го и целунах. Искам просто хората, които имат виновност, просто да си я поемат ", споделя Цвете Тодорова, майка на умрялото детенце, представена от Българска национална телевизия.

Прокуристът на болницата Ивета Найденова " допуска ", че лекари ще има " тъй като ние сме регионален град и не може да се допусне да се закрие отделението по акушерство и гинекология ".

Преди седмица поради напуснали лекари, до назначението на други експерти, за дни е спрял приемът на пациенти в неврологията.

Проблемите в болничното заведение са причина локалният общинския съвет да заседава изключително през днешния ден. Въпреки, че общината е единствено акционер, ще се разисква основаване на специфичен фонд в поддръжка на лечебното заведение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР